Girişimcilik Nedir? (g)

İş kurmak, kendi işini kurmak isteyen kişilerin karşısına çıkan girişimcilik kavramının tanımı yıllardır sabitken, girişim olanakları günden güne çeşitlenmektedir. 100 yıl önce bir girişimci için ne gibi seçenekler olduğu ile şu anda ne gibi seçenekler olduğunu kıyaslarsanız aradaki farkı anlayacaksınız. Girişimci olabilmek için ya herhangi bir konuda yeteneğiniz olmalı ya da herhangi bir şeyi satın alacak sermayeniz olmalıdır. Bu ikisi de sizde yoksa girişimci olmanız bir hayalden öteye geçemeyecektir. Gelişen dünyada şu anda 582 milyon civarında girişimci bulunmaktadır. Günümüzde girişimciler için oldukça fazla seçenek bulunmaktadır. Özellikle teknolojinin bu denli gelişmesi, internetin hayatın merkezinde yer alması Shopify, Oberlo gibi programlar üzerinden her şeyi daha kolayca yapılması girişimciliğin önündeki engellerin ortadan kaldırılmasını sağlamıştır. Google üzerinde entrepreneurship (girişimcilik) kelimesinin son 20-30 senede artması da bu durumu gösterir niteliktedir.

Bu yazı, girişimci olmanın ne anlama geldiğine yakından bakıyor. Ayrıca, nasıl adım attıklarını ve nasıl yapabileceğinizi açıklayan bazı modern girişimcilerden de haber alacaksınız.

Girişimcilik nedir?

Girişimcilik, bir iş veya işletme yaratma ve onu kâr elde etmek için ölçeklendirme ve ölçeklendirme eylemidir.

Ancak, temel bir girişimcilik tanımı olarak, biraz sınırlayıcıdır. Daha modern girişimcilik tanımı aynı zamanda büyük problemleri çözerek dünyayı dönüştürmektir. Başlatılması gibi sosyal değişim , yenilikçi bir ürün oluşturma veya yeni hayat değiştiren bir çözüm sunan.

Girişimcilik tanımının size söylemediği şey, girişimciliğin insanların kariyerlerini ve hayallerini ellerine almak ve kendi tercihleri ​​doğrultusunda yönlendirmek için yaptıklarıdır. Bu , kendi şartlarınıza göre bir hayat inşa etmekle ilgilidir . Patron yok. Sınırlayıcı program yok. Ve seni geri çeken kimse yok. Girişimciler, dünyayı herkes için daha iyi bir yer haline getirmek için ilk adımı atabilirler.

Girişimci nedir? Girişimci Tanımı

girişimcilik nedir

Girişimci kar elde etmek amacıyla iş kuran kişidir.

Bu girişimci tanımı biraz belirsiz ama iyi bir nedenden dolayı olabilir. Bir girişimci, ilk çevrimiçi mağazalarını yanda açan veya yeni başlayan bir serbest çalışan olabilir.

Bazıları katılmamalarına rağmen girişimci olarak görülmelerinin sebebi, nereden başlayacağınızın sonunda nerede olacağınız olmasıdır. Bir girişimci, sonunda çalışanlarla tam zamanlı, sürdürülebilir bir iş yaratabilecek bir yan koşuşturma başlatan kişidir . Serbest çalışanla aynı. Senin Eğer girişimci zihniyet karlı bir iş yaratma üzerine odaklanmıştır, sen girişimci tanımına uygun.  

Ancak, girişimci anlamı bir iş veya iş yaratıcısı olmaktan çok daha fazlasını içerir. Girişimciler dünyanın en güçlü transformatörlerinden bazıları. Elon Musk’tan insanları Mars’a gönderen Bill Gates ve Steve Jobs’a bilgisayarları her hane halkının bir parçası yapan girişimciler dünyayı farklı düşünüyor.

Ve girişimci tanımı nadiren girişimcilerin dünya üzerindeki muazzam etkileri hakkında konuşur.

Girişimciler, ortalama bir insanın sadece sıkıntı ve sorunları gördüğü olasılıkları ve çözümleri görürler.

Bir girişimcinin ne olduğunu anlamak, daha fazla insanın dünyaya kattığı değeri tanımasına yardımcı olabilir.

Girişimciliğin Anlamı Nedir?

Girişimciliğin anlamı, dünyada bir değişiklik yapmak için harekete geçen bir girişimciyi içerir. Yeni başlayan girişimciler, her gün birçok insanın mücadele ettiği bir sorunu çözüyor, insanları daha önce hiç kimsenin sahip olmadığı bir şekilde bir araya getiriyor ya da toplumu ilerleten devrimci bir şey inşa ediyor olsunlar, hepsinin ortak bir yanı var: eylem.

Kafanın içinde kalmış bir fikir değil. Girişimciler fikri alır ve uygular. Girişimcilik fikirlerin icrası ile ilgilidir.

Gerçek Girişimcilerden Girişimci Anlamı

girişimcilik nedir

Girişimciliğin anlamı ve bunu nasıl tanımlayacakları konusunda gerçek girişimcilerin neler söylediklerine bir göz atalım.

Altimese Nichole

Girişimcinin anlamı nedir? NicholeNicole Kurucusu Altimese Nichole, “ Birçoğu girişimci olmaktan heyecan duyuyor, ancak gerçeklik çarptığında cesaretini kırıyor. Girişimcilik, heyecan duygularınızın ötesinde hedeflerinize bağlı kalmak demektir. Parkurda kalın ve “neden” inizi aklınızda tutun. ”

Christopher Molaro'nun girişimcilik tanımı

Girişimciliğin anlamı nedir? NeuroFlow’un kurucusu ve CEO’su “ Girişimcilik , bir adım atmaya, çevrenizdeki diğer her şeyi feda etmeye yetecek kadar çalışmak, hepsi problem çözme adına, çünkü hiç kimse yetenekli ya da arzuya sahip değil.

Jolijt Tamanaha girişimci anlamı

Girişimci anlamı, “Taze Baskılar Pazarlama ve Finansman Direktörü Jolijt Tamanaha için biraz farklıdır . Yoğun olmakla birlikte, girişimci olmak, inanılmaz bir miktar öğrenerek yaşamak ve dünya üzerindeki etkinizi en üst düzeye çıkarmak anlamına gelir, çünkü en zor sorunları çözmek zorundasınız. ”

Nicole Faith

10 Karat Kreasyonunun Kurucusu Nicole Faith’in girişimcinin anlamı nedir ? İşte bunu nasıl bozduğu, “ Girişimci olmak bir plana ve vizyona sahip olmak, ancak plan dağıldığında ve sadece vizyonunuzla ayrıldığınızda başarılı olmak ya da başarılı olmaya çalışmak demektir. Ayrıca, ne zaman vazgeçeceğinizi bilmek, özellikle de fikriniz kendiniz dışındaki kuvvetler nedeniyle çalışmıyorsa, anlamına gelir. ”

James Sandoval

Girişimcinin anlamı nedir? Measure Match’in Kurucusu ve CEO’su James Sandoval’a göre , “ Girişimci olmak, başarıya giden bir yol açmak için çok çalışarak, genellikle uzun saatler çalışarak kendi yapımınızın [muhtemelen çok riskli] bir girişimine dalmak anlamına gelir. ve asla, asla pes etmeyin. ”

Mike Kim

KPOP Foods’un kurucu ortağı ve COO’su Mike Kim, girişimcinin anlamının gerçekten ne olduğunu paylaşıyor. O hisse, “ Girişimcilik yürekli zayıf olanlara göre değil. Ben bir ABD Ordusu emektarıyım. Savaştaydım ve birçok zor duruma katlandım. Ancak dürüstçe söyleyebilirim ki, bir şirket kurmak farklı şekillerde de olsa aynı derecede zordur. Kimsenin hayatı yakın tehlike altında olmasa da, girişimci yolculuğunuzda karşılaştığınız savaşlar yıllarca süresiz olarak devam edebilir. Başarılı bir iş yaratmak büyük miktarlarda eylem, azim ve inanç gerektirir. Bunu anlar ve devam etmeyi seçerseniz, deneyimi ödüller açısından zengin bulacaksınız. ”

Girişimciliğin Önemi

girişimcilik nedir

Girişimcilik gerçekten ne hakkında? Ve neden bu kadar önemli? Bir girişimci, dünyada bir sorun gören ve hemen çözümü oluşturmaya odaklanan kişidir. Onlar toplumu geliştirmek için kendi başlarına öne çıkan liderlerdir. İster iş ister yeni bir ürün oluştursun, dünyanın ilerlemesini sağlamak için sürekli harekete geçerler. Girişimciliğin ne olduğunu anlama sürecinde, girişimcilerin toplumda neden önemli olduğuna bakalım. 

  • Girişimciler istihdam yaratır: Girişimciler olmadan işler olmazdı. Girişimciler kendilerini istihdam etme riskini alırlar. İşlerinin büyümesini sürdürme istekleri, sonunda yeni işlerin yaratılmasına yol açar. İşleri büyümeye devam ettikçe daha da fazla iş yaratılır. Böylece, insanların ailelerini beslemelerine yardımcı olurken işsizlik oranlarının düşürülmesi.
  • Girişimciler yenilikçidir : Günümüz toplumundaki en büyük teknolojilerden bazıları işletmelerden gelmiştir. Teknolojik ilerlemeler, bir problemi çözme, verimlilik yaratma veya dünyayı geliştirme ihtiyacından kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, teknolojide daha fazla ilerlemenin olduğu dönemlerde, bunun nedeni genellikle bir girişimcinin çalışmasıdır.
  • Girişimciler değişim yaratır: Girişimciler büyük hayaller kurarlar, bu yüzden doğal olarak fikirlerinin bir kısmı dünya çapında değişiklik yapar. Onlar yeni bir ürün yaratabilir o çözer yanan sorunu veya daha önce araştırdı hiç bir şey keşfetmek için zorlu görevi üstlenmek. Birçoğu ürünleri, fikirleri veya işleri ile dünyayı iyileştirmeye inanıyor.
  • Girişimciler topluma verir: Bazıları zenginlerin açgözlü ve açgözlü olma kavramına sahip olsalar da, genellikle ortalama bir insandan daha büyük iyilik için daha fazlasını yaparlar. Daha fazla para kazanırlar ve böylece sosyal hizmetlerin finansmanına yardımcı olan vergilerde daha fazla ödeme yaparlar . Girişimciler, çeşitli nedenlerle hayır kurumlarına ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara en büyük bağışçılardan biridir. Bazıları paralarını yoksul toplumların temiz içme suyu ve iyi sağlık bakımı gibi aldığımız şeylere erişmesine yardımcı olacak çözümler üretmeye yatırım yapmaya çalışıyor.
  • Girişimciler milli gelire katkıda bulunur: Girişimcilik bir ekonomide yeni bir zenginlik yaratır. Girişimcilerin yeni fikirleri ve geliştirilmiş ürün veya hizmetleri, ekonomide yeni pazarların ve yeni zenginliklerin büyümesine olanak tanır. Buna ek olarak, artan istihdam ve kazanç düzeyi milli gelire katkıda bulunur.
  • Girişimcilik yoksulluğu azaltır : İyi haberi paylaşma ruhu ile günümüzde her zamankinden daha fazla insan yoksulluktan çekiliyor. Bu muhtemelen küreselleşmeden kaynaklanıyor. İnternetteki milyonlarca ve milyarlarca insana bağlanabilmek, yeni girişimcilerin dünyanın dört bir yanındaki müşterilerini bulmasını sağlıyor. Yani, çevrimiçi para kazanmak isteyenler yoksulluktan kurtulmak için bunu yapabilirler.

İnsanlar Neden Girişimci Oluyor?

girişimcilik nedir

Her girişimcinin kendi patronu olmalarına dalmak için kendi nedenleri vardır. Girişimciler daha fazla özgürlüğe ihtiyaç duyuyorlarsa ya da dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyorlarsa olsunlar, yaşamlarını kendi şartlarıyla yaşayarak kontrol ederler. İşte insanların girişimci olmasının birkaç nedeni:

  • Dünyayı değiştirmek için: Birçok girişimci dünyayı daha iyi hale getirmek için çabalamaktadır. Girişimciler ister uzay araştırmalarına inanıyor, ister yoksulluğu ortadan kaldırıyor, ister pratik ama oyun değiştiren bir ürün yaratıyor olsunlar, nihayetinde başkalarının hizmetinde bir marka oluştururlar. Bazı girişimciler, işlerini asil nedenlerine hitap etmek için hızla sermaye toplamanın bir yolu olarak kullanırlar. Sosyal girişimciler için, bir imparatorluk kurmak herkes için daha iyi bir dünya yaratmakla ilgilidir.
  • Patron istemiyorlar: Girişimciler genellikle patron sahibi olmak için mücadele ediyorlar . Sık sık boğulmuş, kısıtlanmış ve geride kalmış hissederler. Bazı girişimciler bir şeyler yapmanın daha etkili bir yoluna sahip olduklarını düşünebilirler. Diğerleri yaratıcı özgürlük eksikliğinden hoşlanmayabilir. Sonuçta, kendi şartlarında başarılı olmak için girişimciliğe çekilirler. Patron olmak, sahip olmaktan daha tatmin edici olabilir. Kendiniz için Çalışmanız Gereken 10 Belirti İşaretine göz atın .
  • Esnek saatler istiyorlar: Girişimcilik genellikle esnek saatlere ihtiyaç duyanlar arasında popüler. Birçok engelli genellikle girişimciliğin tadını çıkarırken çalışabilmelerini sağlar. Küçük çocukları olan ebeveynler de küçük çocukları evde büyütmelerine ya da kendilerini suçlu hissetmeden okuldan almalarına izin verdiği için girişimciliği tercih edebilirler. Öğrenciler, ders iş yüklerinin standart çalışma saatlerinde çalışmalarına izin vermeyebileceği için girişimciliğin esnekliğini de beğenebilirler.
  • Her yerden çalışmak istiyorlar: Çalışma saatlerindeki esnekliğin yanı sıra girişimcilik, belirli bir yere bağlı kalmak istemeyenler arasında da popüler. Girişimciler her gün aynı yerden çalışmak istemeyebilir, çünkü onlar için sıkıcı olabilir. Yani, dünyanın herhangi bir yerinden çalışma özgürlüğü arıyorsanız, belki de girişimci yaşam tarzı sizin için doğru olanıdır.
  • İş bulamıyorlar : Birçoğu iş bulamadıklarında girişimciliğe rastlıyorlar. İşten kovulmak, deneyim eksikliği veya sabıka kaydı ortalama bir insanın çaresizken iş bulabilmesini engelleyebilir. Durumlarından mağlup olmak yerine kendileri için yeni fırsatlar yaratırlar. Yeni bir mezun, özgeçmişlerini oluşturmak için mezuniyetten sonraki yaz bir çevrimiçi mağaza açabilir. Her kış mevsiminde işten çıkarılan bir ebeveyn, başlarını üzerinde bir çatı tutarken ailelerini beslemeye devam edebilmelerini sağlamak için bir işe başlayabilir.
  • Kurumsal ortama uymuyorlar : Girişimciler genellikle kurumsal ortamlarda gelişmiyor. Genellikle büyümeleri için çok kısıtlayıcıdır. Rollerinde veya ofis politikalarında sahip oldukları kontrol eksikliğinden hoşlanmayabilirler. Genel olarak, bir girişimciyi kurumsal bir ortamda tespit edebilir, çünkü genellikle rollerinde daha fazla kontrol sahibi olmaya çalışırlar ve her şeyin birbirine nasıl uyduğunu daha iyi anlamak için iş arkadaşlarının sorumluluklarını öğrenirler.
  • Merak ediyorlar: Girişimciler ‘eğer… ne olacak’ sorusunun cevabını bulmayı çok seviyorlar. Girişimciler öğrenmeyi sever. Bilgilerini ilerletmek için iş kitaplarını düzenli olarak okurlar . Doğal olarak, girişimcilik onlara hitap ediyor çünkü yapmak en kısa sürede en çok öğrenmelerini sağlıyor. Merakları, büyümelerinin sürmesini sağlar.
  • Hırslılar: Zor hedeflere ve kilometre taşlarına ulaşmayı sevenler girişimci olmak için yapılır. Bir girişimcinin ne kadar kazanabileceği konusunda bir sınır yoktur ve bu nedenle daha yüksek seviyelerde büyüklük elde etmek için her zaman çalışabilirler. Neler başarabileceklerinin bir sınırı olmadığından, girişimciler kendilerini sürekli olarak hayal ettiklerinden daha fazla büyürken ve başarırken bulurlar. Önlerinde engeller ortaya çıktığında, hedeflerinin çözümünü bulurlar. Girişimciler durdurulamaz.

Girişimci Örnekleri

girişimcilik nedir

Girişimcilik ne hakkında? Öğrenmek için bazı girişimci örneklerine bir göz atalım:

Walt Disney, önde gelen sinema stüdyolarından Walt Disney Company’yi kurdu. Ayrıca Disneyland ve Walt Disney World gibi tema parklarının vizyoneriydi. Markası, Mickey Mouse karakterinin oluşturulmasıyla başladı ve sonunda Kar Beyazı, Külkedisi ve daha fazlası gibi karakterleri içerecek şekilde genişledi. Bir girişimci olarak, işini çalan insanlar, ticari başarısızlıklar ve daha fazlası gibi zorlukların üstesinden gelmek zorunda kaldı. Ancak, vizyonuna bağlı kalarak zorlamaya devam etti.

Mark Zuckerberg, Facebook oluşturmadan önce çeşitli ürünler yarattı. Babasının diş hekimi pratiğinde resepsiyonistiyle iletişim kurmak için kullandığı bir anlık mesajlaşma aracı yarattı. Zuckerberg, Microsoft ve AOL’un sadece genç olmasına rağmen satın almak istedikleri müzik yazılımlarını da yarattı. Facebook’u ilk kurduğu yıl içinde zaten 1 milyon kullanıcısı vardı. Bugün, Mark Zuckerberg’in net değeri 68.3 milyar dolar .

Sara Blakely ilk O kadın ilk yaratıcıları biriydi 1998 yılında onun Spanx marka başladı tozluk . Markası shapewear konusunda uzmanlaşmıştır ve ayrıca sütyen, külot, çorap ve daha fazlasını içerir. Ayrıca, kadınların yazlık kıyafetlerini yıl boyunca giymelerine izin veren kol taytlarının mucidi. Bir noktada, Blakely kendi kendine yapılan en genç kadın milyarderdi.

Girişimciler Girişimcilik İpuçları Paylaş

girişimcilik nedir

Yeni girişimciler tarafından paylaşılan en iyi girişimcilik ipuçlarına ve yolunuza çıkabilecek zorlukları nasıl aşabileceğinize bir göz atalım.

Dez Stephens

Radiant Health Institute’dan girişimci Dez Stephens şunları  söylüyor: “Girişimci olmak isteyen birine vereceğim tek tavsiye, borçsuz ve genel masrafsız olarak işinize başlamak. Altı yıl önce şirketime böyle başladım ve bu kaçınılmaz başarımı büyük ölçüde artırdı. ”

Swati Davidson

En iyi girişimci sözlerinden biri , “ Sezginize güvenin. Nedeni basit: Rakiplerinizi yenmek ve hızlı bir şekilde büyümek için, bu önemli fırsatları tespit edebilmeniz ve riskli olsa bile harekete geçebilmeniz gerekir. Bu, “içgüdü” ve buna göre hareket etme güvenini gerektirir. Bazıları buna şans der, ama değil. Bağırsağınıza güvenme cesareti var. ”

Keval Baxi

Girişimci girişimci Codal Inc.’den Keval Baxi,  “ Girişimci olmak isteyen birine verebileceğim bir tavsiye, güvenilir olmaktır. Bir şey yapacağınızı söylüyorsanız yapın. Bunu takip etmeyen liderler ve yöneticiler takımlarına saygı duymazlar ve hesap verebilirliği teşvik etmezler. Ekibinizin ihtiyaç duyduğunuzda orada olacağınızı bildiğinden emin olun. ”

Chrys Tan

Chrys Media’dan başlangıç ​​girişimcisi Chrys Tan , “Bir girişimciye vereceğim tek tavsiye, başarısızlığı kucaklamak olacaktır. Girişimci olduğunuzda, ister birkaç hedefe yönelik satışın, ister bir işletmenin başarısızlığının başarısızlığı olsun, başarısızlık garanti edilir. Ancak, bir iş yürütürken başarısızlık deneyiminin garanti edildiğini biliyorsanız, başarısızlıktan korkmazsınız, bunun yerine başarısızlığı kucaklarsınız. Başarısızlığı kucakladığınızda, daha fazla risk alırsınız ve başarısızlıkları da daha hızlı taşırsınız. ”

Girişimci Sözleri

Size ilham vermek için bazı popüler girişimci alıntılarına bir göz atalım.

girişimcilik nedir

“Girişimci her zaman değişim arar, ona yanıt verir ve bir fırsat olarak kullanır.” – Peter Drucker, girişimci alıntıları

“Girişimciler sadece engel ve fırsat arasında çok az fark olduğunu anlayan ve her ikisini de kendi avantajlarına çevirebilen kişilerdir.” – Niccolo Machiavelli, girişimci alıntıları

girişimcilik nedir

“Girişimci olarak ilk günümden beri, iş hayatında izlemeye değer tek misyonun insanların hayatını iyileştirmek olduğunu hissettim.” – Richard Branson girişimci alıntıları

girişimcilik nedir

“Bir sorun gören insan insandır; çözüm bulan kişi vizyonerdir; dışarı çıkan ve bu konuda bir şeyler yapan kişi bir girişimci. ” – Naveen Jain girişimci alıntıları

girişimcilik nedir

“Girişimci, uçurumdan atlayan ve inişte bir uçak kuran kişidir.” – Reid Hoffman’dan girişimci alıntıları

“İnsanların hayatta başarısız olmasının bir numaralı nedeni, arkadaşlarını, ailelerini ve komşularını dinlemeleridir.” – Napoleon Hill girişimci fiyatları

girişimcilik nedir

“Bu fikirlerle ilgili değil. Fikirleri gerçekleştirmekle ilgili. ” – Scott Belsky girişimci alıntıları

girişimcilik nedir

“Bir şirket kurmanın birçok kötü nedeni var. Ama sadece iyi ve meşru bir sebep var ve bence bunun ne olduğunu biliyorsun: dünyayı değiştirmek. ” – Phil Libin girişimci alıntıları

girişimcilik nedir

“Girişimci olmak zihniyettir. Her zaman bir fırsat olarak görmek zorundasınız. Röportaj yapmayı seviyorum. İnsanları belirli konulara itmeyi seviyorum. Mutlaka doğru ya da yanlış bir cevabın olmadığı hikayelere girmeyi seviyorum. ” – Soledad O’Brien girişimci alıntıları

Sizi motive edecek girişimcilik hakkında daha fazla bilgi için, girişimciler için en iyi ilham verici iş teklifleri için yazımıza göz atın .

Girişimci Fikirleri

Yeni bir girişimci hemen hemen her tür iş kurabilir. İşte başlamanız için birkaç iş fikri :

  • E-ticaret mağazası sahibi
  • Freelancer ( bir blog yaz , muhasebeci, tasarımcı)
  • Öğretim (çevrimiçi kurslar, yazar)
  • Uygulama oluşturucu (sohbet botları, sosyal medya uygulamaları)
  • Hizmete dayalı iş (yemek teslimi, temizlik, köpek yürüyüşü)
  • Danışman tabanlı iş (düğün planlayıcısı, yaşam koçu)
  • Daire kiralama (Airbnb)
  • Pazarlama şirketleri (halkla ilişkiler firmaları, etkileyiciler, SEO markaları)
  • Satış ortaklığı pazarlaması (Amazon, Clickbank, vb.)
  • Blogger (Ürün yorumları, niş blog, dergi)
  • Vlogger ( Bir YouTube kanalı başlatın , Twitch)
  • Palet ( alan adı , web sitesi, ev)
  • Çevirmen
  • Gig Ekonomisi (sürücü, Fiverr)
  • Emlakçı (kınamak, evler, ticari)
  • Fotoğrafçı ( ürün fotoğrafçılığı , fotoğraf satmak)
  • Hisse Senedi Komisyoncusu (hisse senedi alım satımı)
  • Özel öğretmen
  • Bayi işi

Girişimci Becerileri Nelerdir?

Bir iş kurmak için gereken birçok beceri vardır. En popüler girişimci becerileri pazarlama, iş geliştirme, müşteri hizmetleri, liderlik, yürütme, esneklik, odaklanma, kararlılık, yetenek kazanımı, sürekli öğrenendir. Daha popüler girişimci becerileri mi bulmak istiyorsunuz? Bu iş becerilerine göz atın .

Sonuç

Bu makalede, girişimciliğin ne olduğunu, bir girişimcinin ne olduğunu, girişimcinin tanımını popüler başlangıç ​​girişimcilerinin ilk elden hesaplarından keşfettiniz. Oradaki bazı girişimciler için girişimciliğin anlamının ne olduğunu öğrendiğinizi umuyoruz. Bu makale size bir şey gösterecekse, birçok girişimcinin bir davayı o kadar yoğun bir şekilde önemsediğini göstermesine izin verin, en zor sorunların bazılarını çözmek için bir imparatorluk inşa ettiler. Dünyaya damgasını vurmak, büyük bir sorunu çözmek veya toplumu ilerletmek istiyorsanız girişimciliği düşünün. Sadece dünyayı değiştiren kişi olabilirsin. Tek yapmanız gereken en iyi girişimci fikirlerinizi almak ve bunlara göre hareket etmektir.

Kaynak: https://www.oberlo.com/blog/what-is-entrepreneurship

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

© 2023 KariyerNASIL - WordPress Theme by WPEnjoy