Osmanlı döneminde başlayan şeker fabrikası kurma teşebbüslerinin gerçeklik kazanması Atatürk zamanında olmuştur. Bu teşebbüsün ilk ciddi karşılığı ise Uşaklı Molla Ömeroğlu Nuri adında bir çiftçinin girişimidir. 1923 yılında gerçekleşen bu girişim gerçekleşmiş, 1926 yılında ise fabrika faaliyete geçmiştir. Bu şekilde başlayan süreç daha sonrasında ivme kazanmıştır ve Türkiye’nin şeker ihtiyacı bu fabrikalar aracılığı ile karşılanmıştır.
Türkşeker ismi altında birleşen pek çok fabrikada farklı sektörlerde hizmet sunulmaktadır. Genel müdür ise Mücahit Alkan’dır.
Türkiye Şeker Fabrikaları İş İlanları
Pek çok sektörde ve Türkiye’nin pek çok ilinde hizmet vermekte olan bu fabrikalar ciddi bir kesimin gelir kapısı niteliğindedir. Türkiye Şeker Fabrikası tarafından yapılan yeni ilan eleman alımları sürekli işçi ve mevsimlik işçi olmak üzere iki farklı şekilde yapılmaktadır. Yapılacak iş başvurusu için ilanları İşkur’dan, resmi internet sitesinde yer alan duyurular kısmından ve çeşitli eleman sitelerinden takip edilebilir.
Bu fabrikalarda kampanya içi personellerin günlük çalışma saati 7,5 saat olmakla birlikte haftalık 45 saattir. Haftanın altı günü çalışan personeller bir gün izin kullanabilir. Kampanya dışı olan personeller ise günlük 9 saat çalışarak 45 saati doldurmakta ve hafta sonu izin kullanmaktadır. Bu fabrika çalışanlarına çeşitli durumlarda sosyal yardımlar yapmaktadır ve personellerine servis imkanı sağlamaktadır.
Nasıl Başvurulur?
Yayınlanan açık pozisyonlar için gerekenli nitelikleri taşıyan adayların başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmaları başvuru için gereklidir. Başvurunun gerçekleştirilmesinin ardından ise personeller sınava alınmakta ve sınavda başarı elde etmiş kişiler sıralamaya göre işe alınmaktadır.
Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi İŞKUR’un web sitesinden 02.07.2020 tarihinden itibaren öğrenilebilecek. Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.
LİSE MEZUNU ALIMI
Lise mezunu olarak 227 kişi alınacak. Lise mezunu adaylarının hangi illerden istihdamların gerçekleştirileceği belli oldu
Çalışılabilecek Pozisyonlar
- Kimya teknisyeni
- Makine teknisyeni
- Metal teknisyeni
- İnşaat teknisyeni
- Döküm teknikeri
- Ziraat mühendisi
- Tarım işçisi
Pozisyonların Açıklamaları:
- Kimya teknisyeni: Herhangi bir kimyasal hammaddenin üretim, analiz ve kontrolünden sorumlu olup laboratuarlarda çalışan kişilerdir.
- Makine teknisyeni: Makinelere ait parçaların birleşimini sağlayan ve gerektiğinde tamirat gerçekleştiren kişidir.
- Metal teknisyeni: Kaynak ve boyadan sorumlu kişidir.
- İnşaat teknisyeni: Duvar örme, sıva, alçı gibi temel işlerden sorumlu kişidir.
- Döküm teknikeri: Çeşitli maddelerin belirli kalıplar haline gelmesinde rol oynayan kişilerdir.
- Ziraat mühendisi: Tarımsal ürünler hakkında geniş bilgiye sahip olan, ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getiren kişilerdir.
- Tarım işçisi:Yetişen ürünlerinde hasadında kol gücü ile çalışan kişilerdir. Genellikle kısa süreli olarak çalışırlar.
Kişisel Bilgiler:
Minimum Çalışma Yaşı: 18
Çalışma Saatleri: Kampanya içi personellerde vardiyalı sistem mevcuttur. Kampanya dışı personeller ise hafta içi 07.30-15.30.
Alım Yapılacak Şehirler: Ağrı, Kastamonu, Afyon, Ankara, Burdur, Uşak, Tokat vs.